5 misvattingen die mensen hebben over de tarot

1. De tarot kan de toekomst voorspellen

Hoewel de Tarot kan helpen om inzicht te krijgen in de huidige situatie en mogelijke toekomstige ontwikkelingen, is het niet bedoeld om de toekomst te voorspellen op een exacte en nauwkeurige manier. Op elk moment maak jij je toekomst. De Tarot geeft dus inzicht in de toekomstige ontwikkelingen op dat moment. Het is slechts een momentopname.

2. Er is maar één juiste manier om de tarot te lezen

Naast dat de kaarten een algemene betekenis hebben, is jouw persoonlijke associatie van de symbolen en dus jouw interpretatie, van belang. Dat is de taal die je innerlijk ook gebruikt om je boodschappen te geven via je dromen. Daarnaast bepaalt de vraag van de vraagsteller ook welke betekenis van toepassing is.

3. De tarot is alleen voor spirituele mensen

Het klopt dat de tarot veel gebruikt wordt door mensen die zich bezighouden met spiritualiteit. Toch kan iedereen het gebruiken. Bijvoorbeeld als een creatief hulpmiddel om inspiratie te vinden voor schrijven, kunst en andere creatieve projecten. Of om in te tunen op archetypische energieën, en meer.

4. De tarot is gebaseerd op zwarte magie

Dit is een veelvoorkomende misvatting die nog heerst over de tarot. In werkelijkheid is de tarot een instrument voor persoonlijke ontwikkeling en zelfreflectie, en heeft het geen verbinding met duistere krachten. Zie het als middel om met je onderbewuste te communiceren. Symbolen gaan direct door al onze egofilters heen en spreken direct tot de ziel.

5. De tarot is gevaarlijk EN kan negatieve energie aantrekken

De tarot op zichzelf is niet gevaarlijk en kan geen negatieve energie aantrekken. Het is wel belangrijk om de tarot te gebruiken met respect. Heb je dit soort ideeën over de tarot? Dan is het misschien beter voor je om er niet mee te gaan werken.

vorm
mila ganpatsing

Follow me online

Mijn motto is ‘Get to know you’. Alles zit in jezelf en je buitenwereld verander je van binnenuit. Als je dat begrijpt verdwijnt je  verwarring en wordt je weer een vrij mens.

Pendelkaart
magic matter mila ganpatsing

Ontdek hoe je jezelf kunt gidsen met de pendel en Tarot.

Praktisch en niet zweverig.
Dat is wat ik je leer.