Tarotvragen

Deze vragen stelden de deelnemers aan de 5-daagse Intuïtieve Tarot challenge mij:

1. Heb je een tip voor een makkelijke leesbare tarot boek?
Tarot, een open boek van Renee Maas. Doe je mee met mijn Tarot basiscursus? Dan krijg je dit boek er gratis bij.

2.Wat is een BOTA-deck?
Een BOTA-deck is een tarotdeck ontworpen door de Builders of the Adytum, een esoterische organisatie die in 1922 werd opgericht door Paul Foster Case. Dit deck is niet voor beginners en voor als je meer wilt weten over de diepere esoterische betekenis van de kaarten.

3.Hoe ga je om met negatieve kaartlezing?
Negatief is eigenlijk niet de juiste benaming, ik zou eerder uitdaging willen gebruiken. Als ziel komen we verschillende uitdagingen tegen, allemaal bedoeld om te groeien. Als je deze betekenis hanteert, kun je elke kaart of reading altijd ook positief verwoorden. Ze weerspiegelen jouw (levens)lessen en de ontwikkeling van je ‘schaduwzijde’ naar de lichtzijde.

4.Tot hiertoe zag ik alleen positiviteit in mijn kaarten maar ik ben zo bang om een negatieve kaart te trekken. Hoe ga je daarmee om?
Zie antwoord hierboven.

5.Moet je zowel naar de positieve als naar het negatieve gedeelte van een kaart kijken?
Dat vind ik wel het beste. Je gaat het verhaal dan beter zien. Als beginner kun je beide kanten lezen en kijken wat je hierin herkent. Vaak neigen beginners naar te positief lezen van de kaarten (en een enkeling juist weer te negatief). Afhankelijk van je vraagstelling is een van beide kanten (en een van de verschillende betekenissen) van toepassing. Wil je dit goed leren, overweeg dan om mijn TarotFoundation basiscursus te doen.

6.Hoe weet je welke woorden je moet lezen uit de handleiding van de kaarten? De eerste uitleg of de uitleg bij omgekeerd?
Zie het antwoord hierboven.

7.Een vraag over de kleuren. Als je nog een ander dek hebt, gelden de kleuren dan hetzelfde?
De kleuren van de tarotkaarten verschillen per deck. Raadpleeg de handleiding (als er iets over in staat). Zo niet, spreek met je onderbewuste af dat je werkt met jouw betekenis van de kleuren. Tijdens de cursus werken we met de Rider Waite en hanteren we de betekenis van de kleuren die daar gebruikt worden.

8.Mijn aandacht trekt altijd naar de Maan. Wat is de betekenis?
De Maan heeft verschillende betekenissen in de tarot, afhankelijk van de context van je vraag. En dat geldt overigens voor alle kaarten. Over het algemeen wordt de Maan in verband gebracht met emoties, intuïtie, je diepere verlangens maar ook je angsten en het onderbewuste. Als je aandacht telkens naar een specifieke kaart trekt, heeft deze kaart een belangrijke boodschap voor je.

9.Is het niet zo dat we last hebben van vastgeroeste ideeën over bv de zwaarden – duivel-slang?
Jazeker. Daarom is het interessant om te weten wat de (diepere) betekenis van deze symbolen zijn. Als je die kent hoef je voor geen enkele kaart bang te zijn. Zo staat de Duivel bijvoorbeeld voor al onze gehechtheden en verslavingen. Staat het voor de omgekeerde versie van God (m.a.w. onze persoonlijke wil). Het is heel fijn om je gehechtheden inzichtelijk te krijgen tijdens een reading.

Banner TarotFoundation

10.Mag je een andere kaart trekken als je je kaart niet fijn of te confronterend vindt?
Dat kan wel maar adviseer ik je toch om niet te doen. Je trekt namelijk altijd de juiste kaart! Dat je het niet prettig vindt is vaak omdat je al aanvoelt dat je liever niet ernaar wilt kijken. 

11.Elke dag een dagkaart trekken, gebruiken we dan de hele set?
Als je de hele set gebruikt dan kan je innerlijk je het beste antwoord aanreiken. Je moet dan wel weten waar de verschillende kaarten voor staan en welke betekenis van toepassing is. De Grote Arcana intuïtief duiden vinden mensen vaak lastig omdat het zoveel kan betekenen.

12.Wat is een goede vraag om te stellen als je een dagkaart trekt?
Een aantal vragen die je kunt stellen: Wat heb ik vandaag nodig om in balans te blijven? Wat wil je mij nu laten weten? Waar kan ik het beste aandacht aan besteden? En waaraan niet? Waar is het vandaag een goede dag voor? Hoe kan ik anderen van dienst zijn? Durf ook concrete praktische vragen te stellen. Die kun je veel beter duiden.

13.Doe je dat altijd met je linkerhand voelen welke warm voelt en dan een kaart trekken?
Het is niet noodzakelijk om de kaarten met je linkerhand te trekken ook al is het je intuïtieve hand. Ik doe het gewoon met rechts en het werkt goed. Wel helpt het in het begin als je nog niet zeker weet of je de juiste kaart trekt. Wanneer je de warmte in je hand voelt dan weet je dat je kaart daar ergens ligt.

14.Kan je ook met een gedeelte van het deck werken dan?
Jazeker! Wil je meer weten over de grotere belangrijkere fases, kies dan de Grote Arcana. Voor de kleinere fases kun je de Kleine Arcana kaarten gebruiken en wil je vragen stellen over vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten dan kun je heel goed werken met de Hofkaarten.

15.Kun je de Grote Arcana kaarten ook gebruiken zoals we tijdens de tarotchallenge geoefend hebben?
De Grote Arcana kaarten zijn rijker en vaak vinden mensen het moeilijker om deze te begrijpen juist omdat ze zoveel verschillende betekenissen hebben. Wil je dit goed leren dan adviseer ik je de TarotFoundation basiscursus te doen.

16.Een kaart die eruit valt is soms het antwoord op de vraag dat je in je hoofd hebt, kan dat?
Een kaart die uit het deck valt kan inderdaad je antwoord bevatten.

17.Is er ook een volledige cursus in de tarot? Het interesseert me enorm.
Jazeker! Zie mijn cursus TarotFoundation.

18.Als de andere persoon de kaart heeft vastgehouden, reinig je dan het deck weer met wierook zodat het je eigen energie blijft? Of klop je er dan 3 keer op?
Het is niet noodzakelijk om het deck na elke reading te reinigen of als iemand anders de kaarten heeft vastgehouden. Sommige mensen geven hier wel de voorkeur aan. Ik doe dit zelf niet en mijn deck werkt nog steeds zuiver. Ik moet ook zeggen dat ik de meeste readings op afstand doe, dus zijn er weinig mensen die het aanraken.

19.Je kan toch geen exacte voorspelling doen want je hebt toch altijd nog je eigen keuze?
Dat klopt. Eke moment maak je met je gedachten en keuzes weer een nieuwe toekomst. De grote lijnen van je ziel staan wel vast maar je kunt zelf bepalen of je je pad rechtstreeks loopt of via omwegen. Net zoals bijvoorbeeld als het regent, dan regent het. Daar kun je niet omheen. Maar je kunt wel besluiten om wel/geen paraplu te gebruiken. Het beste is daarom om advies te vragen en meer te kijken naar het trendverloop i.p.v. voorspellingen over de tijd te doen.

20.Is je toekomst niet vastgelegd als ziel? Alleen het pad wat je bewandeld is je eigen keuze elke dag?
Zie hierboven.

21.Wanneer weet je of je klaar bent en dat je niet aan het ‘verzinnen’ bent?
Dat is een hele goede vraag! Je bent klaar als je het gevoel hebt dat je alle inzichten uit de kaarten hebt gekregen en je je antwoord hebt gevonden. Vaak gaat dat gepaard met een AHA-gevoel. Dat je ineens weet: ‘Dit is het!’ Dit gevoel ga je herkennen als je vaker met de Tarot gaat werken. Tijdens mijn cursus leer je om juist niet te ‘verzinnen’ en de betekenis van de Tarot als basis te gebruiken. Je gaat dan veel beter het werkelijke verhaal zien i.p.v. ‘fantaseren’.

22.Wat zijn de kosten van de basiscursus?
Zie voor meer informatie de cursus TarotFoundation.

23.Waarom is de Staf vuur en Zwaard lucht? Ik zie het zelf andersom, omdat zwaard gesmeed wordt door vuur en staf juist verbrand. Hoop dat je dat kan uitleggen.
In de Tarot staat de staf voor vuur en het zwaard voor lucht. Deze associaties zijn gebaseerd op de traditionele symboliek van de Tarot en de vier elementen: aarde, water, lucht en vuur. De staf (hout) kun je branden en dan heb je vuur. Vuur staat o.a. voor passie, energie en creativiteit, terwijl lucht wordt geassocieerd met mentale processen, communicatie en intellectuele activiteit. Het zwaard staat ook voor Excalibur uit de legende van koning Arthur. Alleen degene die de zuivere waarheid sprak kon het zwaard uit de steen trekken.

24.Welke tips heb je voor degenen die eventueel verder willen maar mogelijk niet kunnen deelnemen aan je cursus?
Eerlijk? Ik zou investeren in een cursus (bij mij of iemand anders, dat maakt niet uit). De Tarot zelf leren is niet zo makkelijk. Ik ben een echte autodidact maar de Tarot lukte  mij zelf niet. Je moet echt even op weg geholpen worden om het Tarotsysteem te begrijpen. Als je het toch zelf blijft proberen, dan blijf je op een bepaald niveau hangen. En dat wil je toch niet?

25.Hoe kun je jezelf beschermen tegen pijnlijke confronterende persoonlijke readings? M.a.w. hoe creëer je meer afstand of kan je het wat speelser maken?
Het is belangrijk om te onthouden dat de Tarot geen voorspelling geeft maar inzicht in je situatie op dat moment. De kaarten laten sowieso zien wat er speelt, dus vraag jezelf voordat je de kaarten gebruikt eerst, of je er ook klaar voor bent om het eerlijke antwoord te horen. Het helpt als je eerst goed nadenkt over je vraag voordat je de kaarten trekt. Dan weet je beter waarom je vraagt wat je vraagt.

26.Graag zou ik nog willen weten hoe je een kaartlegging doet als de persoon erbij is? Ik bedoel dan: geef je dan je kaarten uit handen? Of trekt de persoon een kaart uit jouw handen? Of trek jij de kaarten altijd voor wie dan ook?
Als een persoon aanwezig is tijdens een Tarotreading, kun je zelf de kaarten trekken of de persoon de kaarten te laten trekken (of een combinatie). Kies een methode die goed voelt en blijf deze gebruiken.

27.Kun je meerdere readings (bv. de dag erna, week, of maand) met dezelfde vraag aan dezelfde persoon geven?
Het kan wel maar ik raad het je niet aan. Je kunt beter je vraag op verschillende manieren formuleren om meer inzicht te krijgen. Als je exact dezelfde vraag weer stelt, kunnen je gidsen je ook onzin antwoorden geven. Je hebt toch al antwoord gekregen? Vertrouw je Spirit dan niet? 

WIL JE OOK GOEDE READINGS LEREN GEVEN?
Doe dan mee met de TarotFoundation basiscursus! In slechts 9 weken leer je de kaarten kennen en na deze cursus kun je eenvoudige maar zeker ook ingewikkelde readings geven. Klik hier voor meer info en aanmelden ->

 

vorm
mila ganpatsing

Follow me online

Mijn motto is ‘Get to know you’. Alles zit in jezelf en je buitenwereld verander je van binnenuit. Als je dat begrijpt verdwijnt je  verwarring en wordt je weer een vrij mens.

Pendelkaart
magic matter mila ganpatsing

Ontdek hoe je jezelf kunt gidsen met de pendel en Tarot.

Praktisch en niet zweverig.
Dat is wat ik je leer.