9 tips om in vertrouwen te blijven als de angst toeslaat

Voel je je weleens gestrestst, overvallen door angst of bezorgdheid en weet je echt even niet meer wat te doen? Ervaar je twijfels en conflict in jezelf? Let je ineens weer op anderen en vergelijk je jezelf met hen? Voel je je minderwaardig en val je daardoor anderen aan?

Dan ben je uit je kern geraakt!

Herkennen van het proces

In de eerste 2 jaren van mijn ondernemerschap maakte ik dit zo vaak mee dat ik het proces begon te herkennen, waardoor ik niet meer in de angst schiet. Ik weet nu dat het een tijdelijke fase is. Voor mij is het belangrijk dit proces tijdig te herkennen.

Slechts een tijdelijke fase

Je ziel wil continu groeien en zal je, telkens wanneer je iets al onder de knie hebt, aansporen om de volgende stap te nemen. Jij wilt misschien comfortabel op je plek blijven (je hebt het eindelijk allemaal op orde). Maar dat gaat niet!

Je voelt misschien onrust en ontevredenheid over je huidige situatie. Ergens voel je ook wel dat het anders moet, maar hoe dan??? Dat is je niet duidelijk en dat frustreert je waarschijnlijk nog het meest!

Je bent in een tussenfase beland. Het niemandsland. Daar waar je al voelt dat je de volgende stap mag nemen, maar waar je nog geen helderheid hebt over hoe die eruitziet.

Liefde voor jezelf

 

9 persoonlijke tips

Gelukkig komt die helderheid wel en onderstaande stappen zullen je daarbij helpen:
 

* Herken het proces!

Je zult dit vaker mee gaan maken in je leven en het helpt enorm als je het proces begint te herkennen. Vaak duurt het even, maar je zult merken dat je het steeds sneller doorhebt! Weet dat het een tussenfase is en dat je binnenkort helderheid en inspiratie zult ontvangen.

* Vraag je Hogere Zelf om helderheid

Ga in meditatie en maak verbinding met je Hogere Zelf. Vraag heel concreet om je helderheid te verschaffen, zodat je weet waar je naartoe gaat en welke stap je straks mag nemen. Wees ondertussen alert op de signalen.

* Laat het doen los

Laat alles wat je tot nu toe deed om je ‘probleem’ op te lossen los. Vaak schieten we te veel in het doen, alsof de situatie daardoor verbetert. Maar dat is een illusie. Je focust namelijk op de verkeerde zaken. Zorg ervoor dat je geen nieuwe plannen gaat bedenken en vertrouw erop dat je Hogere Zelf je leidt.

* Doe leuke dingen

Je hebt het waarschijnlijk al een tijdje niet gedaan, maar maak tijd voor die dingen die je altijd energie geven en blij maken. Ga weer schilderen, wees creatief, doe een leuke cursus of workshop, ga dansen etc. Zo raak je vanzelf ontspannen. Net wat je nodig hebt om inspiratie te kunnen ontvangen.

* Let op je voeding

Vaak zorg je minder goed voor jezelf wanneer je in de angst schiet, terwijl het dan juist zo belangrijk is om goed te blijven eten en drinken.

* Ga de natuur in

Ik vind het bijzonder hoe eenvoudig de natuur je heelt. Je hoeft er niets voor te doen, alleen maar ernaartoe te gaan. Je voelt je direct frisser, blijer en energieker en laadt je op aan de hogere trilling van de natuur.

* Maak elke dag verbinding

Mediteer en communiceer op dagelijkse basis met je Hogere zelf. Houdt het contact. Vanuit die verbinding zul je helder gaan voelen welke stappen je mag nemen.

* Laat haast hebben los

Wees niet bang als het nog even duurt voordat je weer inspiratie krijgt. Vaak duurt het even, en dat is ook oké. Je volgende stap ontvouwt zich geleidelijk aan. Mijn ervaring is dat hoe eerder je de situatie loslaat en je volledig durft over te geven, hoe sneller de antwoorden vanzelf tot je komen.

* Stapje voor stapje

De next step word je niet in een keer, maar in kleine stapjes getoond. Volg vooral je eerste ingeving ook al heb je geen idee waarom je het zou moeten doen. Laat je leiden door je gevoel en vertrouw er vooral op dat je zult weten wat de volgende stappen zullen zijn.

* 21 dagen IntuïtieBoost

Zou je ook heldere signalen willen krijgen van je innerlijk? Goed willen aanvoelen wat het je wil vertellen? Doe nu mee en versterk in slechts 21 dagen jouw intuïtiespier.
 

Jouw investering: 10 – 15 minuten per dag

vorm
mila ganpatsing

Follow me online

Mijn motto is ‘Get to know you’. Alles zit in jezelf en je buitenwereld verander je van binnenuit. Als je dat begrijpt verdwijnt je  verwarring en wordt je weer een vrij mens.

Pendelkaart
magic matter mila ganpatsing

Ontdek hoe je jezelf kunt gidsen met de pendel en Tarot.

Praktisch en niet zweverig.
Dat is wat ik je leer.