Algemeen

Ja, iedereen kan pendelen leren! Ik heb tijdens mijn workshops nog geen enkele keer meegemaakt dat iemand de pendel niet in beweging kreeg. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden dat is alles. Ook het uitzoeken van de juiste pendel is belangrijk. Vaak beginnen mensen met een pendel die veel te zwaar is en denken ze daardoor dat ze niet kunnen pendelen.

Bij het pendelen is het niet je pendel die een antwoord geef maar jij! Wanneer je een vraag stelt, maak je via je gedachten (intentie) contact met je innerlijk die je een antwoord teruggeeft via de hele fijne spieren in je lichaam en je zenuwstelsel. De pendel versterkt alleen maar deze fijne bewegingen, en werkt volgens een natuurlijke wet.  Lees meer op  deze pagina: Pendelen.

Je kunt het beste je dominante hand gebruiken. Werkt dit niet? Probeer dan je andere hand.

Dat gebeurt vaak als je pendelvermogen nog niet voldoende is of je pendelt met een pendel die te zwaar is. Dit kan ook komen doordat je moe of ziek bent. Je pendel wilt wel uitslaan maar zit nog halverwege.

Er zijn een aantal redenen waarom de pendel niet werkt. Hieronder de belangrijkste:

*Je doet teveel je best en wilt graag een antwoord. Wanneer je dat doet houd je de stroming van energie in je lichaam tegen en ben je verkrampt.

*Je pendelt op een verkeerde moment. (Je bent niet echt zen, niet ontspannen, moe, gestressed of ziek.)

*Je pendelt met een pendel die te zwaar is (probeer een andere lichtere of een andere pendel).

*Je stelt de verkeerde vraag, een vraag die je niet mag stellen.

*Misschien werkt het met je andere hand?

Het is heel mooi als je dit merkt. Je ervaart dan direct de kracht van je gedachten. Bij pendelen is het de kunst om vanuit neutraliteit te pendelen en dus je wensdenken uit te schakelen. Hoe beter jij dit kunt, hoe betrouwbaarder je antwoorden. Verder is het zo dat vragen waarbij je emotioneel betrokken bent, zoals je relatie, kinderen of je baan, je wensdenken vaak meespeelt. 

Ja zeker. Je innerlijk weet al precies wat jij gaat vragen nog voor je het hebt uitgesproken.

Wanneer je pendelt wordt het antwoord je via fijne spieren in je zenuwstelsel gegeven. De energie in je lichaam komt op gang en dat kun je voelen. Je kunt ook tintelingen in je arme voelen of warm/koud voelen waar je bloed niet goed doorstroomt. Voel je een druk in je hoofd, dan kan de energie niet goed wegstromen. Let in dat geval extra op je aarding.

Soms krijg ik dit te horen en dat snap ik wel. Het klopt dat je dat ziet. Echter mijn hand beweegt door de kracht van de pendel. Dus de pendel komt eerst in beweging en daarna mijn hand. Ik kan mijn hand wel stilhouden maar dan houdt ik de stroom van het antwoord tegen. Dit ga je zelf ook ervaren als je gaat pendelen.

Pendelen voor een Ander

Dat kan zeker echter heb je wel toestemming nodig van de ander om de vragen te stellen. Je zult merken dat je pendel (lees je innerlijk) niet meewerkt of rare antwoorden geeft, wanneer je het toch zonder toestemming doet. Dus je antwoord is per definitie onbetrouwbaar.

Jij stelt de vragen via jouw innerlijk. Jouw hogere Zelf heeft contact met de bron waar alle hogere zelven samenkomen in hun pure vorm. Hier kan je contact maken met alles wat is. Je kan het zo zien dat je via je hogere Zelf verbonden bent met alles.

Reinigen

Dat hoeft zeker niet elke keer, maar verschilt ook per pendel. Een edelstenen pendel vervuilt sneller en kan je het beste regelmatig schonen. Sommige messing pendels hoef je niet te reinigen omdat ze zichzelf reinigen. Een houten pendel reinig je telkens na gebruik.

Het is niet schadelijk maar zorgt er wel voor dat je pendel minder zuiver is omdat het ook energieën van anderen opneemt. Het beste kun je het, na gebruik van een ander, reinigen.

Bij een 2e-hands pendel is het zeker belangrijk om het eerst te reinigen en de oude energie te verwijderen. Vaak merk je dat deze pendels niet goed reageren omdat ze vervuild zijn.

Pendelvragen

Helaas kan ik dit niet in het kort beantwoorden. Als je dit echt wilt leren adviseer ik je mijn 6-weekse pendelcursus te volgen zodat je er vertrouwen in gaat krijgen. Ik heb het speciaal opgezet omdat dit de vraag is die ik het meeste krijg (overigens ook van ervaren pendelaars!).

Ga er niet van uit dat de pendel je 100% de waarheid geeft, dat is niet het geval, ook niet bij mij. En zeker als je net begint, zal je het ook vaak mis hebben. Hoe meer je oefent, hoe meer je gaat herkennen wanneer je een antwoord hebt gekregen (want die krijg je) wat niet klopt. Verder is het ook goed om je antwoorden te verifiëren en controlevragen te stellen.

Er is geen periode voor. Pendelen is een momentopname. Als je over een week dezelfde vragen stelt kan het zijn dat er andere antwoorden uitkomen, gewoon omdat jij met elke dag verandert. Het belangrijkste is om te gaan herkennen wanneer je antwoorden krijgt die niet kloppen. Dat is lastig (en daarom geef ik ook mijn 6-weekse cursus). Mijn tip: Begin vooral met neutrale vragen.

Je stelt de vraag aan je innerlijk. Je innerlijk is dat deel van jou wat met de bron is verbonden (sommige noemen dat Universum, Leven, God, het Veld etc.) en aangezien alles in de bron aanwezig is komt dit op hetzelfde neer.

Het is heel mooi als je dit merkt. Je ervaart dan direct de kracht van je gedachten. Bij pendelen is het de kunst om vanuit neutraliteit te pendelen en dus je wensdenken uit te schakelen. Hoe beter jij dit kunt, hoe betrouwbaarder je antwoorden.

Vragen die goed werken zijn alle vragen die je stelt omdat je echt heel graag ergens een antwoord op wil zodat jij weer verder kunt (groeien). 

Pendelkaarten

Meestal doet je pendel dat vanzelf. Is je pendelvermogen nog niet zo groot? Dan kun je de kaart ook op andere manieren uitlezen. Als je daar meer over wilt weten kan je het beste mijn cursus Pendelen met pendelkaarten volgen.

Je kunt de antwoorden snel even scannen. je innerlijk weet dan precies wat erop staat (is veel sneller dan wij) en jij niet precies zodat je het zo min mogelijk beïnvloed.

Er zijn verschillende pendelkaarten en die pendel je allemaal anders uit. De meest gangbare pendelkaarten zijn de halfronde of hele cirkel pendelkaarten.

Het uitpendelen gaat als volgt:

  1. Houd je pendel bij een halve cirkel in het midden op de onderste lijn (waar alle vlakken samen komen) en houd je pendel er iets (ongeveer 1 a 1,5 cm boven).
  2. Stel nu je vraag aan de pendelkaart (bv. welke optie past het beste bij mij op dit moment?).
  3. Je pendel gaat eerst zoeken (rondjes draaien is vaak zoeken) en daarna slaat het in 1 vak uit. Dat is je optie!

Het kan ook zijn dat er meerdere opties van toepassing zijn en dat je pendel je deze ook aanwijst.

Overig

Daar kun je o.a. essentiële oliën, stofjes etc, instoppen om o.a. beter af te stemmen, gevonden voorwerp te vinden, de eigenschappen van een bijvoorbeeld een kruid of medicijn te verzenden naar iemand anders.

Het is jouw energie. Als je een vraag stelt aan je innerlijk dan krijg je daar antwoord van, Je kunt voor de zekerheid ook zeggen ‘Ik stem  alleen af op mijn innerlijk en op niets anders’. Maar je kunt ook bewust afstemmen op bijvoorbeeld je gids of een overleden dierbare om daarmee te communiceren.

Deze opmerking krijg ik wel vaker en ik heb daar een keer een film over gemaakt om dat uit te leggen. Wat er gebeurt is dat de pendel eerst beweegt (kleine spieren in mijn zenuwstelsel zetten dat in gang) en door de kracht van de pendel, gaat mijn hand meebewegen. Ik houd dit niet tegen want anders houdt ik de flow van de energie tegen. Dus het klopt dat je dat ziet en het zo lijkt.

Je hoeft niet bang te zijn voor pendelen. Wanneer je vragen stelt, krijg je via je lichaam van jouw diepere zelf (dat ben jij ook!) een antwoord. Hier hoef je niet bang voor te zijn en in de kinesiologie werken ze hier ook mee.

Als je bang bent, zijn het vaak je eigen angstgedachten die meespelen. Sommige mensen staan meer open voor andere energieën (ze hebben gaten in hun aura). Voor hun is het belangrijk om goed te aarden en te beschermen. Maar dan hebben ze daar ook op andere vlakken last van (bv. dat ze snel energieën of emoties van anderen overnemen). Het heeft dus niets met het pendelen te maken. Dit is een verkeerd beeld wat hierover heerst.